top of page

Welke lengte golfclubs past bij jou?

Als je een nieuwe golfset gaat kopen, is het van groot belang om te kijken welke lengte de clubs moeten zijn. Er zijn hier handige methodieken voor om dit te weten te komen. Het meest gebruikte hiervoor zijn jouw lengte, en de lengte tussen jouw knokkel en die van de grond. Op deze manier maken we onderscheid tussen mensen van dezelfde lengte met verschil in de lengte van de armen.


Heren: Welke lengte golfclubs past bij jou?

Onderstaande tabel toont de lengte van heren en de lengte van clubs die daarbij passen. Dit is dus een combinatie van zowel de lengte (horizontaal) als de afmeting van de knokkel tot aan de grond (verticaal).


Overzicht van de lengte van clubs op basis van de lengte van een persoon
Lengte tabel voor de keuze voor de lengte van de golfclubs

Dames: Welke lengte golfclubs past bij jou?

Onderstaande tabel toont de lengte van dames en de lengte van clubs die daarbij passen. Het is dus een combinatie van zowel de lengte (horizontaal) als de afmeting van de knokkel tot aan de grond (verticaal).


Overzicht van de lengte van clubs op basis van de lengte van een persoon
Lengte tabel voor de keuze voor de lengte van de golfclubs

De lengte van de clubs is natuurlijk niet de enige afweging om te maken, maar het is goed startpunt in jouw proces van het kiezen voor een nieuwe golfset.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is een handicap, en hoe word dit berekend in golf?

Een handicap in golf is een maatstaf voor het spelniveau van een golfer. Het vertegenwoordigt het verschil in vaardigheid tussen een individuele golfer en een scratch-golfer (een golfer met een handic

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page