top of page

Wat zijn belangrijke afwegingen bij het aanschaffen van een nieuwe golfset?

Het aanschaffen van een nieuwe golfset is een belangrijke beslissing en er zijn verschillende overwegingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste clubs kiest die passen bij jouw spel en behoeften. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Spelniveau: Ben je een beginner, gemiddelde speler of gevorderde golfer? De clubs die je kiest, moeten overeenkomen met je huidige spelniveau. Beginners hebben mogelijk clubs nodig met meer vergevingsgezindheid en een grotere sweetspot, terwijl gevorderde spelers mogelijk clubs willen met meer precisie en controle.

 2. Clubtype: Golfclubs zijn er in verschillende types, zoals drivers, fairway woods, hybriden, ijzers, wedges en putters. Begrijp welke clubtypes het beste passen bij de verschillende situaties op de golfbaan en welke je nodig hebt om je spel te verbeteren.

 3. Lengte van de clubs: De lengte van de clubs is afhankelijk van een tweetal factoren, namelijk de lengte van de golfer en de lengte van de knokkels van de golfer tot aan de grond. In onze blog: Welke lengte golfclubs passen bij mij, vertellen we hier meer over.

 4. Fitting: Het is sterk aanbevolen om een professionele clubfitting te ondergaan voordat je nieuwe clubs aanschaft. Een fitting helpt bij het bepalen van de juiste lengte, lie (hoek van de clubkop ten opzichte van de shaft) en shaftflexibiliteit op basis van je lichaamstype, swing en spelstijl.

 5. Merk en Model: Er zijn veel merken en modellen golfclubs op de markt. Doe onderzoek naar verschillende merken en lees reviews om te begrijpen welke clubs goed passen bij jouw behoeften en speelstijl.

 6. Budget: Golfclubs variëren sterk in prijs. Stel een budget vast dat je bereid bent te besteden en zoek naar clubs binnen dat budget die aan je eisen voldoen.

 7. Materialen: Clubs worden gemaakt van verschillende materialen, zoals staal, grafiet en titanium. Elk materiaal heeft invloed op eigenschappen zoals gewicht, flexibiliteit en gevoel. Kies materialen die passen bij je speelstijl en voorkeuren.

 8. Shaft Flexibiliteit: De flexibiliteit van de shaft beïnvloedt de balvlucht en het gevoel bij impact. Kies de juiste shaftflexibiliteit op basis van je swingsnelheid en swingstijl.

 9. Vergevingsgezindheid: Voor veel golfers is vergevingsgezindheid belangrijk, vooral als je nog aan je nauwkeurigheid werkt. Clubs met een grotere sweetspot en meer vergevingsgezindheid kunnen je helpen consistenter te zijn.

 10. Uiterlijk en Gevoel: Het uiterlijk en gevoel van de clubs zijn ook belangrijk. Kies clubs waarbij je vertrouwen hebt en die je prettig vindt om mee te spelen.

 11. Proefslagen: Als het mogelijk is, probeer dan verschillende clubs uit tijdens een proefslag op de driving range of op een simulator om te zien hoe ze aanvoelen en presteren.

Onthoud dat het kopen van golfclubs een persoonlijke keuze is en dat het belangrijk is om clubs te kiezen die passen bij jouw individuele speelstijl en behoeften. Een professionele clubfitting kan aanzienlijk helpen bij het maken van de juiste keuze.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Welke lengte golfclubs past bij jou?

Als je een nieuwe golfset gaat kopen, is het van groot belang om te kijken welke lengte de clubs moeten zijn. Er zijn hier handige methodieken voor om dit te weten te komen. Het meest gebruikte hiervo

Wat is een handicap, en hoe word dit berekend in golf?

Een handicap in golf is een maatstaf voor het spelniveau van een golfer. Het vertegenwoordigt het verschil in vaardigheid tussen een individuele golfer en een scratch-golfer (een golfer met een handic

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page